Actualitatea ambasadei

Forum de Afaceri România-Spania, Madrid, 13 martie 2019

Miercuri, 13 martie, Ambasada României în Regatul Spaniei împreună cu Camera de Comerț a Spaniei, ICEX și CEOE au organizat Forumul de Afaceri România-Spania, cu participarea ministrului român pentru mediul de afaceri, comerț şi antreprenoriat Ștefan Radu Oprea, a secretarului de stat pentru comerț spaniol Xiana Mendez și a președinților Camerelor de Comerț a Spaniei și a României, Jose Luis Bonet și Mihai Daraban.
În cadrul evenimentului, partea română a prezentat, inclusiv cu sprijinul mai multor specialiști în drept comercial, oportunitățile economice și de investiții oferite de România firmelor spaniole, precum și noul cadrul juridic din România privind parteneriatele public-private.
Reprezentanți ai mai multor companii spaniole prezente în România, precum Eptisa, Indra și Ged, au furnizat detalii privind experiența de succes pe piața românească.
În cadrul intervenției sale, ambasadorul Gabriela Dancău a subliniat importanța dimensiunii economice pentru Parteneriatul Strategic româno-spaniol și a reiterat angajamentul pentru menținerea actualelor tendințe de creștere a schimburilor comerciale bilaterale, a nivelului investițiilor și a numărului de proiecte derulate de firmele spaniole în România, inclusiv în contextul disponibilității fondurilor europene alocate României și al experienței de succes a companiilor spaniole în derularea de proiecte.
Evenimentul a inclus și o sesiune B2B, cu contribuția Camerei de Comerț și Industrie a României, în cadrul căreia reprezentanții companiilor românești și spaniole au avut posibilitatea să schimbe informații de interes reciproc.
Cu prilejul Forumului de Afaceri au fost semnate două Memorandumuri de Înțelegere, unul între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din România și Institutul Spaniol pentru Comerț Exterior (ICEX) și altul între cele două Camere de Comerț, care să relanseze relațiile economice dintre România și Spania.

Rubrică specială pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe - Alegeri pentru Președintele României 2019

01.08.2019

Ministerul Afacerilor Externe a lansat pe pagina oficială de internet o rubrică specială destinată informării alegătorilor români din străinătate…

Înscrierea pe votstrainatate.ro se încheie la 15 septembrie

13.09.2019

Termenul de înscriere pe www.votstrainatate.ro s-a prelungit până la data de 15 septembrie, ora 22.59 (ora Spaniei). Aproape 70.000 de cetățeni români…

Întrevederea ambasadorului României în Regatul Spaniei cu preşedintele Senatului spaniol, domnul Manuel Cruz Rodríguez

11.09.2019

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, doamna Gabriela Dancău, a avut, la 11 septembrie 2019, o întâlnire cu preşedintele Senatului spaniol,…