Actualitatea ambasadei

Lansare Săptămâna produselor românești la Carrefour

În prezența directorului executiv Carrefour Spania, Baitieh Rami, și a primarului orașului Alcalá de Henares, Javier R. Palacios, ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, a participat astăzi, 1 noiembrie 2019, la evenimentul de lansare a Săptămânii produselor românești, găzduit de centrul comercial Carrefour din Alcalá de Henares.

Inaugurarea primei inițiative de acest fel pentru țara noastră se înscrie în demersurile de promovare a produselor și mărcilor românești pe piața spaniolă. În plus, campania își propune să crească accesibilitatea produselor românești în rândul comunității române din Spania.

Lansarea s-a bucurat de o prezență numeroasă, atrăgând atât public român cât și spaniol, care a avut ocazia de a urmări un moment artistic tradițional sau de a degusta preparate românești.

La reușita evenimentului au contribuit sponsorii Mercontrol Estudios de Distribucion, Grupo Integral de Distribucion Gesagui, BlueAir, precum și Restaurant Acasa Alcala, care a oferit un spectacol culinar.

Săptămâna produselor românești se desfășoară in perioada 31 Octombrie - 6 Noiembrie 2019 în 16 magazine Carrefour din Spania.

Concert pentru marcarea a 161 ani de la Unirea Principatelor Române

23.01.2020

La 22 ianuarie 2019, Ambasada României în Regatul Spaniei a sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române alături de membri ai corpului diplomatic, ai…

Cod roşu de furtună în nord-estul Spaniei

20.01.2020

Codul roşu de evenimente meteorogice extreme este în continuare în vigoare pe 21 ianuarie 2020, din cauza furtunii "Gloria", pe coasta din Catalonia şi…

Consulat itinerant în Insulele Canare (9-14 februarie 2020)

10.01.2020

O echipă a Secției Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei se va deplasa în insulele Tenerife şi Gran Canaria, în perioada 9-14 februarie…