Actualitatea ambasadei

Ziua Națională a României sărbătorită la Madrid

Ambasada României în Regatul Spaniei a sărbătorit Ziua Națională alături de reprezentanți ai autorităților centrale, regionale și locale, ai corpului diplomatic și ai mediului de afaceri, academic și cultural spaniol și român.

În acest an, sărbătoarea noastră naţională a fost marcată printr-un concert extraordinar organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid, susținut în seara zilei de 2 decembrie 2019, în somptuosul Salon Regal al Casino de Madrid, de către Josu de Solaun Soto, pianist de renume mondial, în compania cunoscutei soprane române Rodica Vică. Publicul a fost încântat cu compoziţii ale marelui George Enescu, precum şi cu creaţii din opera compozitorilor George Grigoriu, Ruperto Chapi, Agustin Lara, Enrique Granados, Giacomo Puccini şi Gianni Schicchi.

Cu această ocazie, ambasadorul Gabriela Dancău l-a decorat, în numele Preşedintelui României, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, pe pianistul Josu de Solaun, unicul muzician spaniol care a câștigat Premiul I la Concursul Internațional de Pian „George Enescu” şi a înregistrat opera completă a marelui muzician român.

1 Decembrie ne oferă întotdeauna prilejul de a reflecta la ceea ce am realizat până în prezent, dar și la proiectele de viitor. Anul 2019 a fost marcat de exercitarea pentru prima dată de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, mandat promovat intens pe durata celor șase luni la nivelul Ambasadei. De asemenea, în acest an, mai multe evenimente au contribuit la consolidarea profilului României în țara gazdă: conferința despre viitorul Uniunii Europene organizată în parteneriat cu celebrul think-tank Real Instituto Elcano, organizarea Forumului de afaceri româno-spaniol, semnarea unor documente de cooperare economică între ministerele de resort, celebrarea a 90 de ani de la vizita Reginei Maria în Spania printr-o suită de evenimente organizate la Palatul Regal din Madrid, vizita Principelui Radu al României, concerte de muzică clasică în clădiri simbol din Spania, expoziția de arheologie despre Dacia Romana la Oviedo, organizarea proceselor electorale, comemorarea a 30 ani de la căderea Cortinei de Fier și multe altele.

Încheiem acest an în plină participare a României la Conferinţa Părţilor la Convenţia Cadru a ONU privind Schimbările Climatice și la Summit-ul Asia-Europa.

Ziua Națională a României sărbătorită la Madrid alături de membrii comunității române

04.12.2019

Membrii celor 41 secții de votare organizate în circumscripția Ambasadei au sărbătorit duminică, 1 decembrie, Ziua Națională a României, la sediul …

Ziua Națională a României sărbătorită la Madrid

03.12.2019

Ambasada României în Regatul Spaniei a sărbătorit Ziua Națională alături de reprezentanți ai autorităților centrale, regionale și locale, ai…

Sfaturi practice pentru partida de fotbal Spania-România din data de 18 noiembrie a.c. de la Madrid

15.11.2019

Luni, 18 noiembrie, ora 20:45 (ora locală), pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid se va desfășura ultima partidă din preliminariile…