Home

Atacul din Barcelona, în zona Las Ramblas. Recomandări pentru cetăţenii români aflaţi în apropierea zonei

Dacă locuiţi în imediata apropiere a zonei afectate, vă recomandăm să rămâneţi în casă.

Dacă vă aflaţi în trecere prin zona Las Ramblas şi împrejurimi, urmaţi indicaţiile personalului de securitate. Pentru părăsirea zonei, luaţi în considerare că este posibil ca serviciile de transport cu metroul să fie afectate.

Nu încercaţi să filmaţi sau fotografiaţi victimele, semne ale atacului sau operaţiunile personalului de securitate, serviciilor de ambulanţă etc. Dacă aveţi deja asemenea înregistrări, poliţia roagă ca acestea să nu fie făcute publice, din respect pentru victime.

Dacă doriţi să anunţaţi prin intermediul Facebook că sunteţi în siguranţă, a fost activată opţiunea „Safety Check” privind Barcelona.

Reamintim că atacul produs în zona Las Ramblas este în atenţia Consulatului General al României la Barcelona, care a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea de informaţii privind  eventuala prezenţă a cetăţenilor români între victime.

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Ministerul Afacerilor Externe infomează că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor.

Concert pentru marcarea a 161 ani de la Unirea Principatelor Române

23.01.2020

La 22 ianuarie 2019, Ambasada României în Regatul Spaniei a sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române alături de membri ai corpului diplomatic, ai…

Cod roşu de furtună în nord-estul Spaniei

20.01.2020

Codul roşu de evenimente meteorogice extreme este în continuare în vigoare pe 21 ianuarie 2020, din cauza furtunii "Gloria", pe coasta din Catalonia şi…

Consulat itinerant în Insulele Canare (9-14 februarie 2020)

10.01.2020

O echipă a Secției Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei se va deplasa în insulele Tenerife şi Gran Canaria, în perioada 9-14 februarie…