Home

Atacul din Barcelona, în zona Las Ramblas. Recomandări pentru cetăţenii români aflaţi în apropierea zonei

Dacă locuiţi în imediata apropiere a zonei afectate, vă recomandăm să rămâneţi în casă.

Dacă vă aflaţi în trecere prin zona Las Ramblas şi împrejurimi, urmaţi indicaţiile personalului de securitate. Pentru părăsirea zonei, luaţi în considerare că este posibil ca serviciile de transport cu metroul să fie afectate.

Nu încercaţi să filmaţi sau fotografiaţi victimele, semne ale atacului sau operaţiunile personalului de securitate, serviciilor de ambulanţă etc. Dacă aveţi deja asemenea înregistrări, poliţia roagă ca acestea să nu fie făcute publice, din respect pentru victime.

Dacă doriţi să anunţaţi prin intermediul Facebook că sunteţi în siguranţă, a fost activată opţiunea „Safety Check” privind Barcelona.

Reamintim că atacul produs în zona Las Ramblas este în atenţia Consulatului General al României la Barcelona, care a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea de informaţii privind  eventuala prezenţă a cetăţenilor români între victime.

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Ministerul Afacerilor Externe infomează că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor.

Spectacol folcloric de Ziua Naţională

05.11.2018

Vineri, 23 noiembrie 2018, la ora 19:00, românii sunt aşteptaţi în Alcalá de Henares, la spectacolul de muzică şi dansuri populare organizat de Ambasada …

Celebrarea Zilei Armatei României

26.10.2018

La 25 octombrie 2018, Ambasada României în Regatul Spaniei și Biroul Atașatului Apărării au organizat, la sediul misiunii diplomatice, recepția…

Vizita secretarului de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, în Regatul Spaniei

26.10.2018

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut, la 24 octombrie 2018, la Madrid, o…