Home

Atacul din Barcelona, în zona Las Ramblas. Recomandări pentru cetăţenii români aflaţi în apropierea zonei

Dacă locuiţi în imediata apropiere a zonei afectate, vă recomandăm să rămâneţi în casă.

Dacă vă aflaţi în trecere prin zona Las Ramblas şi împrejurimi, urmaţi indicaţiile personalului de securitate. Pentru părăsirea zonei, luaţi în considerare că este posibil ca serviciile de transport cu metroul să fie afectate.

Nu încercaţi să filmaţi sau fotografiaţi victimele, semne ale atacului sau operaţiunile personalului de securitate, serviciilor de ambulanţă etc. Dacă aveţi deja asemenea înregistrări, poliţia roagă ca acestea să nu fie făcute publice, din respect pentru victime.

Dacă doriţi să anunţaţi prin intermediul Facebook că sunteţi în siguranţă, a fost activată opţiunea „Safety Check” privind Barcelona.

Reamintim că atacul produs în zona Las Ramblas este în atenţia Consulatului General al României la Barcelona, care a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea de informaţii privind  eventuala prezenţă a cetăţenilor români între victime.

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Ministerul Afacerilor Externe infomează că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor.

Rubrică specială pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe - Alegeri pentru Președintele României 2019

01.08.2019

Ministerul Afacerilor Externe a lansat pe pagina oficială de internet o rubrică specială destinată informării alegătorilor români din străinătate…

Sfaturi practice pentru partida de fotbal Spania-România din data de 18 noiembrie a.c. de la Madrid

15.11.2019

Luni, 18 noiembrie, ora 20:45 (ora locală), pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid se va desfășura ultima partidă din preliminariile…

Lista secţiilor de vot din Spania la turul 2 al alegerilpr prezidenţiale 2019

14.11.2019

La turul 2 (22, 23 şi 24 noiembrie 2019) al alegerilor prezidenţiale se păstrează aceleaşi secţii de vot ca la primul tur (8, 9 şi 10 noiembrie). Dacă…