Home

Cuvânt de bun venit

Am lansat pagina pe care dvs. ați ales să o vizitați în 2011 - anul sărbătoririi a 130 de ani de relaţii diplomatice România-Spania (1881-2011), cu dorinţa de a oferi prietenilor noştri, români şi spanioli şi tuturor celor care sunt interesaţi de relaţiile dintre cele două ţări, informaţii utile, relevante şi actualizate privind evoluţia relaţiilor bilaterale, prezentate într-o manieră vizuală cât mai funcţională, sintetică şi elegantă.

Ne propunem, de asemenea, să oferim o imagine dinamică privind activităţile realizate de fiecare secţie a ambasadei. Veţi putea găsi date relevante şi informaţii de actualitate privind activitatea diplomatică, evoluţia relaţiilor politice, economice, culturale româno-spaniole, serviciile consulare acordate de Secţia consulară a ambasadei şi de celelalte Consulate ale României, reprezentarea României pe lângă Organizaţia Mondială a Turismului, proiectele educaţionale, culturale şi de cooperare, prezenţa asociaţiilor româneşti în Spania, a bisericilor şi a corespondenţilor de presă.

După cum cunoașteți, comunitatea românească din Spania conferă relaţiei bilaterale un potenţial şi încărcătură cu totul deosebite. Secţia consulară a Ambasadei, împreună cu cele şapte consulate de pe teritoriul spaniol - trei consulate generale (Barcelona, Sevilia, Bilbao), trei consulate (Castellon de la Plana, Zaragoza, Ciudad Real) şi viceconsulatul din Almeria – vor încerca să vină în întâmpinarea dumneavoastră pentru a acorda sprijinul legal necesar şi a păstra legătura strânsă cu membrii comunităţii.

Cetăţenii români şi spanioli, oamenii de afaceri, personalităţile culturale vor putea descoperi noi faţete ale bogăţiei culturale româneşti prin intermediul activităţilor Institutului Cultural Român, vor putea contribui la extinderea dialogului şi cooperării româno-spaniole prin intermediul consulatelor onorifice din Murcia, Pamplona şi Telde (Insulele Canare).

Prin intermediul acestui site, precum și al paginii noastre de Facebook, ne dorim să venim în întâmpinarea nevoii de informare şi a solicitărilor dvs.  și să contribuim, totodată, la aprofundarea prieteniei si colaborării româno-spaniole.

Mulţumindu-vă anticipat pentru întrebările sau comentariile dvs., vă asigurăm că vom ține cont de observaţiile dvs. în eforturile noastre constante de ameliorare a activităţii misiunii române de la Madrid.  

Vă dorim lectură plăcută!

Ambasada României la Madrid

Spectacol folcloric de Ziua Naţională

05.11.2018

Vineri, 23 noiembrie 2018, la ora 19:00, românii sunt aşteptaţi în Alcalá de Henares, la spectacolul de muzică şi dansuri populare organizat de Ambasada …

Celebrarea Zilei Armatei României

26.10.2018

La 25 octombrie 2018, Ambasada României în Regatul Spaniei și Biroul Atașatului Apărării au organizat, la sediul misiunii diplomatice, recepția…

Vizita secretarului de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, în Regatul Spaniei

26.10.2018

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut, la 24 octombrie 2018, la Madrid, o…