Vize şi servicii consulare

Program

 

Programul de lucru cu publicul al Secției Consulare a Ambasadei:

Luni-joi 9.00-17.00

Vineri    9.00-16.00

 

IMPORTANT! Secția Consulară a Ambasadei preia cu prioritate persoanele care se prezintă cu programare efectuată prin www.econsulat.ro. Cum funcţionează?

1. Te înscrii pe www.econsulat.ro, alegi serviciul consular dorit și completezi datele solicitate.

2. După ce consulatul verifică și confirmă că cererea este completă, accepţi programarea făcută de consulat sau alegi o altă zi şi oră.

3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru soluționarea serviciului consular solicitat.

Pe canalul YouTube al Ambasadei (https://goo.gl/8snAEi) sunt videoclipuri explicative care arată, rapid şi simplu, cum să te înscrii şi să ceri aproape orice serviciu consular prin www.econsulat.ro.

Există și posibilitatea solicitării unei programări prin poştă electronică, la adresa madrid.programari@mae.ro sau direct la biroul de informații din incinta Secției Consulare.

Persoanele care se prezintă la Secția Consulară fără programare, pot solicita servicii consulare funcție de gradul de încărcare al oficiului din ziua respectivă sau, dacă nu va fi posibilă preluarea cererii în aceeași zi, solicitanții vor fi programați la o dată ulterioară. Persoanele preluate fără programare se pot confrunta cu un timp de aşteptare substanțial mai mare față de persoanele programate.

Programările pentru serviciile consulare sunt gratuite, iar Ambasada şi consulatele româneşti din Spania lucrează direct cu cetăţeanul român. 

 

Eliberarea documentelor se face fără programare, astfel: de luni până joi, între orele 9.00-16.30 și vineri între orele 9.00-15.30

 
Calendar zile nelucrătoare pentru anul 2019

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
26 aprilie (Vinerea mare), 28 - 29 aprilie — Paște ortodox
1 mai — Ziua Muncii
1 iunie - Ziua Copilului
16 iunie (duminică), 17 iunie (luni) — Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

 

Recomandăm ca plata serviciilor consulare să se efectueze prin card bancar, la ghișeele Secției Consulare.

 

  • Informațiile consulare sunt disponibile pe www.econsulat.ro, site-ul Ambasadei României la Madrid şi al consulatelor României din Spania (la secțiunea "Servicii consulare"), videoclipurile de pe canalul YouTube al Ambasadei (https://goo.gl/8snAEi) şi avizierele situate la poarta Secției Consulare. De asemenea, informațiile consulare pot fi obținute: 

  • prin e-mail la adresa:
  • telefonic (la numărul +34 917344004 - Call-center consular de la Bucureşti) 
  • la biroul de informații situat în incinta Secţiei Consulare.

Vă reamintim că, din cauza numeroaselor solicitări telefonice ale cetățenilor români și străini, nu este posibilă preluarea tuturor apelurilor la call-center. De aceea, vă rugăm să folosiți și celelalte mijloacele de comunicare (în special adresa de e-mail) pentru contactarea Secției Consulare sau obținerea informațiilor consulare. Pentru o comunicare optimă, vă recomandăm ca în mesajul pe care il transmiteți să indicați un număr de telefon la care să puteți fi contactat pentru eventuale clarificări suplimentare referitoare la situația dumneavoastră.

 
În cazul în care vă aflați într-o situație de urgență sau cu caracter extraordinar (sunt considerate situații de urgență: decesele, accidentele cu victime, atentatele teroriste, calamitățile naturale survenite în circumscripția consulară a misiunii) puteți contacta consulul de serviciu la numărul de permanență +34 649656032, disponibil 24/7. La acest număr nu se oferă informații consulare!

Alegerile pentru Parlamentul European / 26 mai 2019

14.03.2019

În perioada 23-26 mai 2019, cetățenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Potrivit HG nr. 80/2019, alegerile…

Concert de marcare a Preşedinţiei României la Consiliul UE

20.03.2019

Cu superba sa arhitectură şi extraordinara acustică, Bazilica Pontificală Sfântul Mihail din Madrid a fost ieri seară, 19 martie, gazda concertului…

Forum de Afaceri România-Spania, Madrid, 13 martie 2019

13.03.2019

Miercuri, 13 martie, Ambasada României în Regatul Spaniei împreună cu Camera de Comerț a Spaniei, ICEX și CEOE au organizat Forumul de Afaceri…