Vize şi servicii consulare

Program

 

Programul de lucru cu publicul al Secției Consulare a Ambasadei:

Luni-joi 9.00-17.00

Vineri    9.00-16.00

 

IMPORTANT! Secția Consulară a Ambasadei preia cu prioritate persoanele care se prezintă cu programare, obţinută prin www.econsulat.ro/. Cum funcţionează?

1. Te înscrii pe www.econsulat.ro, alegi serviciul consular dorit și completezi datele cerute.

2. După ce consulatul verifică și confirmă că cererea este completă, accepţi programarea făcută de consulat sau alegi o altă zi şi oră.

3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru a depune cererea, fără o așteptare suplimentară.

Pentru uşurinţă, pe canalul de YouTube al Ambasadei (https://goo.gl/8snAEi) sunt videoclipuri explicative care arată, rapid şi simplu, cum să te înscrii şi să ceri aproape orice serviciu consular prin www.econsulat.ro.

Există și posibilitatea solicitării unei programări prin poştă electronică, la adresa madrid.programari@mae.ro. Obţinerea unei programări pe această cale nu oferă garanţia dosarului complet la momentul prezentării la ghișeu. De asemenea, cetățenii români se pot programa direct la biroul de informații din  incinta Secției Consulare.

Persoanele care se vor prezenta la Secția Consulară fără programare vor putea solicita servicii consulare funcție de gradul de încărcare al oficiului din ziua respectivă sau, dacă nu va fi posibilă preluarea cererii în aceeași zi, solicitanții vor fi programați la o dată ulterioară. Persoanele preluate fără programare se pot confrunta cu un timp de aşteptare substanțial mai mare față de persoanele programate.

Programările pentru serviciile consulare sunt gratuite, iar Ambasada şi consulatele româneşti din Spania lucrează direct cu cetăţeanul român. Cei care aleg să plătească intermediari pentru programarea de servicii consulare dau zeci de euro pentru un lucru pe care îl pot face singuri, de pe orice computer sau telefon cu internet, şi sunt nevoiţi să dea date personale şi copii după documente unor persoane necunoscute.

 

Eliberarea documentelor deja solicitate se face fără programare, după următorul program: de luni până joi, între orele 9.00-16.30 și vinerea între orele 9.00-15.30

 
Calendar zile nelucrătoare pentru anul 2018

1 (luni) și 2 ianuarie (marți) - Anul Nou

24 ianuarie (miercuri) - Ziua Unirii Principatelor Române

6 aprilie (vineri) - Vinerea Mare

9 aprilie (luni)  - A doua zi de Paște

1 mai (marți) - Ziua Muncii

28 mai (luni) - A doua zi de Rusalii

1 iunie (vineri) - Ziua Copilului

15 august (miercuri) - Adormirea Maicii Domnului

12 Octombrie (vineri) - Ziua Națională a Spaniei

30 noiembrie (vineri) – Sfântul Apostol Andrei

1 Decembrie (sâmbătă) – Ziua Națională a României

25 decembrie (marți) și 26 decembrie (miercuri) - Crăciunul

 

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, serviciile consulare se pot achita prin card bancar, la ghișeele Secției Consulare.

 

  • Informațiile consulare sunt disponibile pe www.econsulat.ro, pe site-ul Ambasadei şi al consulatelor (la secțiunea "Servicii consulare"), prin videoclipurile de pe canalul YouTube al Ambasadei (https://goo.gl/8snAEi) şi pe avizierele situate la poarta Secției Consulare. De asemenea, informațiile consulare pot fi obținute: 

  • prin e-mail la adresa:
  • telefonic (la numărul +34 917344004 - Call-center consular de la Bucureşti) 
  • la biroul de informații situat în incinta Secţiei Consulare.

Vă reamintim că, din cauza numeroaselor solicitări telefonice ale cetățenilor români și străini, nu este posibilă preluarea tuturor apelurilor la call-center. De aceea, vă rugăm să folosiți și celelalte mijloacele de comunicare (în special e-mail-ul) pentru contactarea Consulatului sau obținerea informațiilor consulare. Pentru o comunicare optimă, vă recomandăm ca în mesajul pe care il transmiteți să indicați un număr de telefon la care să puteți fi contactat pentru eventuale clarificări suplimentare referitoare la situația dumneavoastră.

 
În cazul în care vă aflați într-o situație de urgență sau cu caracter extraordinar (sunt considerate situații de urgență: decesele, accidentele cu victime, atentatele teroriste, calamitățile naturale survenite în circumscripția consulară a misiunii) puteți contacta consulul de serviciu la numărul de permanență +34 649656032, disponibil 24/7. La acest număr nu se oferă informații consulare!

Spectacol folcloric de Ziua Naţională

05.11.2018

Vineri, 23 noiembrie 2018, la ora 19:00, românii sunt aşteptaţi în Alcalá de Henares, la spectacolul de muzică şi dansuri populare organizat de Ambasada …

Celebrarea Zilei Armatei României

26.10.2018

La 25 octombrie 2018, Ambasada României în Regatul Spaniei și Biroul Atașatului Apărării au organizat, la sediul misiunii diplomatice, recepția…

Vizita secretarului de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, în Regatul Spaniei

26.10.2018

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut, la 24 octombrie 2018, la Madrid, o…