Ambasada

Ambasador

 

 

Gabriela Dancău

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României

în Regatul Spaniei

 

 

 

Gabriela Dancău a fost numită Ambasador al României în Regatul Spaniei prin Decretul nr.583 din 9 iunie 2016, semnat de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

Diplomat de carieră de aproximativ 20 de ani, Gabriela Dancău a absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București, specializarea cibernetică economică, fiind si doctorand (specializare în Drept civil) la Facultatea de Drept şi Administrație Publică a Universităţii din Craiova.

Deţine două diplome de master, una în Relații internaționale aprofundate, obţinută la Ecole des Hautes Etudes Internationales- Centre d’études diplomatiques et stratégiques din Paris, şi alta în Cibernetică, obţinută la Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București. În egală măsură, este absolventă a cursului postuniversitar de relații internaționale al Academiei Diplomatice din București, și absolventă a cursului “Practica negocierii diplomatice”, susţinut la École Nationale d’Administration (ENA) din Paris.

Anterior exercitării funcţiei de ambasador, Gabriela Dancău a reprezentat România în calitate de Consul General la Consulatul General al României din Lyon, a fost director al Direcţiei Relații Consulare, din cadrul Ministerul Afacerilor Externe, consul la Ambasada României la Paris, coordonator al Centrului de Vize din cadrul ministerului, a predat, în calitate de lector expert, cursuri pentru specializarea în domeniul consular a personalului diplomatic si consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (Centrul de Pregătire şi Instruire Consulară) şi a instruit personalul consular din cadrul misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare pentru utilizarea primului sistem informatic de management al vizelor pe a carei analiza de sistem s-au pus bazele aplicatiei informatice. În egală măsură, a facut parte din grupul de lucru, la nivel de experţi, în format Justiție și Afaceri Interne pentru pregătirea aderării României la Uniunea Europeană.

Este pasionată de diplomatia culturală pe care o percepe ca pe o fereastră deschisă spre o cunoaștere reciprocă, constituind fundamentul celorlalte contacte și acțiuni diplomatice.

Vorbește franceză, rusă, spaniolă, italiană și engleză.

 

 

Rubrică specială pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe - Alegeri pentru Președintele României 2019

01.08.2019

Ministerul Afacerilor Externe a lansat pe pagina oficială de internet o rubrică specială destinată informării alegătorilor români din străinătate…

Greve la companiile aeriene Ryanair și Iberia

20.09.2019

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, utilizând…

Teodor Baconschi şi Laurenţiu-Ciprian Tudor la Madrid

19.09.2019

Ambasada României în Regatul Spaniei are plăcerea să vă invite duminică, 29 septembrie, de la ora 17.30, la lansarea volumului „365 de lămuriri în…