România

Premierul Grindeanu - întâlnire cu omologul francez

Premierul Sorin Grindeanu a fost primit, joi dimineaţă, de omologul francez, Edouard Philippe, la Hôtel de Matignon – sediul Guvernului Franţei.

Sorin Grindeanu a fost aşteptat de Edouard Philippe pe treptele sediului Guvernului Franţei, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenţi şi membri ai Gărzii Republicane franceze.

După ce şi-au strâns mâinile şi au făcut fotografii oficiale, cei doi premieri au intrat în Hôtel de Matignon, unde vor avea o întrevedere în biroul prim-ministrului francez, care este prevăzută să dureze o jumătate de oră.

Cei doi oficiali vor discuta despre parteneriatul strategic româno-francez, despre intensificarea cooperării economice dintre România şi Franţa, dar şi despre viitorul Uniunii Europene în contextul Brexit, după cum au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.

Conform surselor citate, aceasta este prima întâlnire a lui Edouard Philippe cu un omolog de la preluarea mandatului de şef al Executivului francez.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe premierul Grindeanu la întâlnirea cu prim-ministrul francez fac parte ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu.

După întâlnirea cu premierul francez, Sorin Grindeanu va susţine declaraţii de presă la Ambasada României la Paris.

Vizita de lucru a prim-ministrului Grindeanu la Paris a început miercuri, când şeful Executivului a participat la ceremonia dedicată aderării României şi Argentinei la Agenţia pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). La acest eveniment au mai fost prezenţi secretarul general al OCDE, Jose Angel Gurría, directorul general al NEA, William D. Magwood, ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, şi ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu.

La ceremonie, Grindeanu a precizat că este foarte încântat să accepte în numele României invitaţia ca ţara noastră să devină cel de-al 33-lea membru al Agenţiei pentru Energie Nucleară. Totodată, premierul a precizat că România este deplin pregătită pentru începerea negocierilor de aderare la OCDE, pe baza meritelor sale şi a rezultatelor economice.

Totodată, miercuri seară, şeful Guvernului a avut o întrevedere cu secretarul general al OCDE, Jose Angel Gurría.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Rubrică specială pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe - Alegeri pentru Președintele României 2019

01.08.2019

Ministerul Afacerilor Externe a lansat pe pagina oficială de internet o rubrică specială destinată informării alegătorilor români din străinătate…

Sfaturi practice pentru partida de fotbal Spania-România din data de 18 noiembrie a.c. de la Madrid

15.11.2019

Luni, 18 noiembrie, ora 20:45 (ora locală), pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid se va desfășura ultima partidă din preliminariile…

Lista secţiilor de vot din Spania la turul 2 al alegerilpr prezidenţiale 2019

14.11.2019

La turul 2 (22, 23 şi 24 noiembrie 2019) al alegerilor prezidenţiale se păstrează aceleaşi secţii de vot ca la primul tur (8, 9 şi 10 noiembrie). Dacă…